Jongen (3) moet spoedoperatie aan hersenen ondergaan: "Beroerte door coronavirus"

door: STS
Colt Parris
Afbeelding bron: KSN

Een jongetje van drie jaar oud heeft een spoedoperatie aan de hersenen moeten ondergaan nadat hij een beroerte had gekregen. Volgens de artsen kwam dat omdat de jongen het coronavirus had opgelopen.

De ouders van de kleine Colt Parris, uit het Amerikaanse Salisbury, namen hun kind afgelopen woensdag mee naar de dokter om een coronatest te laten uitvoeren, nadat ze gemerkt hadden dat hij onduidelijk sprak en zijn rechterarm niet meer gebruikte. Hij was ook gestopt met eten en drinken.

"Ik gaf hem zijn knuffel en ik merkte dat hij zijn voorkeurshand niet gebruikte om die vast te nemen. Ik wist dat er iets niet klopte", vertelde zijn moeder aan KSN.

Het kind testte aanvankelijk negatief op het coronavirus, maar de dokter verwees het gezin door naar het vrouwen- en kinderziekenhuis van de Universiteit van Missouri, waar de jongen positief testte op antilichamen.

Bloedklonter

Al snel kwamen de artsen erachter dat er zich een bloedklonter had gevormd in de hersenen van het kind, ten gevolge van een beroerte. Colt onderging een spoedoperatie en zal volgens de dokters volledig herstellen. Volgens de artsen werd de beroerte zo goed als zeker veroorzaakt door zijn infectie met het coronavirus. "Coronapatiënten hebben de neiging om bloedklonters te vormen", aldus arts Camilo Gomez, die de operatie uitvoerde.