Kappers willen heropenen voor eindejaar: "Dat is een gouden periode"

door: WVDS
kapper aan het werk
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Kappers moeten de deuren nog steeds gesloten houden en dat doet pijn. Ook het feit dat zij nog steeds geen duidelijk perspectief hebben, maakt de situatie nog erger. 

 

Als beroepsvereniging van alle Belgische kappers zorgt Coiffure.org voor de nodige omkadering binnen alle facetten van het kappersberoep. “Wij vinden het heel spijtig natuurlijk dat de regering heeft beslist om onze kappers niet terug te laten opengaan”, zegt persverantwoordelijke Mitch Meus aan Redactie24.

“Alle niet-essentiële winkels mogen terug opengaan, maar de kapperszaken niet terwijl de kappers al sinds maart de heel strenge regels die worden opgelegd nauwgezet volgen. Het is dus zeer zwaar dat de kappers nu niet open mogen, hoewel alles veilig en volgens de normen verloopt. We betreuren de beslissing enorm.”

“Kappers hebben ondertussen grote investeringen gedaan om hun zaak in orde te brengen met alle veiligheids- en hygiënemaatregelen. Dat dan de boeken toe moeten blijven is frustrerend.”

Geen garantie

Wanneer hopen jullie terug open te mogen gaan? "De datum die men momenteel vooropstelt is 15 januari, maar we hebben nog geen garantie dat het dan ook effectief gaat gebeuren. Momenteel hebben we er echt nog weinig zicht op.”

“Uiteraard pleiten wij voor een heropening voor het jaareinde. We hopen dat de regering ons snel perspectief kan bieden, want de eindejaarsperiode is een gouden periode voor al onze kappers.”

Tags kappers