Stevige kritiek op overheid: "Ze verplichten het voor kappers en horeca maar doen het zelf niet"

door: STS
Kapper - kapsalon
Afbeelding bron: Unsplash

Groen wil ervoor zorgen dat er na de paasvakantie, bij de heropening van de scholen, in elke klas een CO2-meter aanwezig is. Zo kan de luchtkwaliteit in de gaten gehouden worden en wordt het duidelijk wanneer er onvoldoende verlucht wordt.

Groen eist dit in een spoedresolutie die de partij woensdag neerlegt in het Vlaams Parlement. "De voorbije dagen werd duidelijk dat het belang van ventilatie in de strijd tegen het coronavirus bewust werd geminimaliseerd", stelt Elisabeth Meuleman.

"De meerderheid van de klassen in Vlaanderen heeft niet eens een CO2-meter. Nochtans zijn wetenschappers het eens: voldoende en correct ventileren is cruciaal in de strijd tegen corona. Zonder te meten is het niet mogelijk te weten of klaslokalen voldoende geventileerd zijn. Daar willen wij dus meteen verandering in brengen."

Kappers en horeca

"De overheid was er snel bij om kappers te verplichten CO2-meters te hebben als ze wilden heropenen. Voor de horeca legt men dezelfde verplichtingen op. Maar als het om de eigen gebouwen gaat, waar men zelf voor verantwoordelijk is, worden adviezen achtergehouden en geminimaliseerd. Terwijl kinderen urenlang met twintig of meer samen tijd doorbrengen in een vaak te klein klaslokaal."