Kind (4) met corona is er slecht aan toe, ouders doodongerust: "Drie nachten niet geslapen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

Een kind van vier jaar heeft het coronavirus opgelopen en ligt op de afdeling intensieve zorgen van het Universitair Ziekenhuis van Brussel.

De 4-jarige Kaïs Chaudy was kerngezond. "Tot hij plots zware koorts kreeg, 40 graden", vertelde vader Grégory Chaudy tegen VTM Nieuws.

"We hebben hem naar het ziekenhuis van Vilvoorde gebracht, voor een controle op de spoedafdeling", aldus de vader. Maar omdat coronatests bij kinderen onbetrouwbaar zijn, werd er geen COVID-19-besmetting vastgesteld. De jongen mocht naar huis, waar zijn toestand bleef verslechteren.

"Hij had overal vlekken, op zijn lichaam en in zijn gezicht. Het liet een diepe indruk na. Hij moest ook overgeven en had maagpijn. Mijn vrouw heeft hem dan naar de spoeddienst gebracht."

Kunstmatige coma

Kaïs testte vervolgens wél positief op het coronavirus en werd naar het UZ in Jette overgebracht. Daar wordt hij nu in een kunstmatige coma gehouden. "We hebben drie nachten niet geslapen. We zijn heel vermoeid en hebben ons veel zorgen gemaakt. Het is heel stresserend, ik wens het niemand toe", aldus de vader van de jongen.