ACV-baas krijgt bakken kritiek: "Laat zich ontslaan om uitkering te krijgen"

door: STS
Marc Leemans
Afbeelding bron: Photonews

ACV-voorzitter Marc Leemans krijgt bakken kritiek. Hij kondigde aan op vervroegd pensioen te zullen gaan, maar nu blijkt dat hij zich laat ontslaan om recht te hebben op een werkloosheidsuitkering.

Egbert Lachaert reageert op Twitter: "De sociale zekerheid dient voor mensen die het ongeluk hebben hun job te verliezen en ONvrijwillig werkloos worden."

"Vrijwillig jezelf van een uitkering bedienen en dat normaal vinden, toont helaas hoe sommige vakbonden ons welvaartsmodel bedreigen. Dit kan niet meer."

Arbeidseconoom Stijn Baert: "Deze ACV, die een 62'er op eigen verzoek ontslaat om op SWT te kunnen, is dat dezelfde die mildheid wil voor werklozen 'omdat niemand ervoor kiest' en die vindt dat oudere werknemers een coachende rol verdienen? Luister naar hun woorden, kijk niet naar hun daden."

Theo Francken: "Leemans pleegt sociale fraude. Gelukkig vinden ze dat niet zo erg bij de vakbond. De fiscale fraude is immers het echte probleem."

Econoom Geert Noels: "Veel symbolischer kan het niet: de volgende generatie bewust opzadelen met extra lasten. 'Omdat het kan.' Dit land gaat failliet aan georganiseerd profitariaat."

Gebruik nu de gratis app van Redactie24