Lokale uitbraak doet burgemeester drastisch ingrijpen: "Of heel het dorp geraakt besmet"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Door het stijgende aantal besmettingen met het coronavirus heeft de burgemeester van het Vlaams-Brabantse Glabbeek besloten om drastisch in te grijpen.

Burgemeester Peter Reekmans besloot met goedkeuring van de Vlaams-Brabantse gouverneur en de directies van de scholen om de drie basisscholen in Glabbeek en deelgemeente Bunsbeek te sluiten.

Om ervoor te zorgen dat de kinderen elkaar niet buiten het leslokaal alsnog besmetten, zijn ook alle buitenschoolse activiteiten voor min 12-jarigen opgeschort, meldt ROB-tv.

"We hebben de voorbije week bijna evenveel besmettingen gehad als het voorbije anderhalf jaar", verklaarde Reekmans aan de VRT.

"Het aantal besmettingen bij de min 12-jarigen ligt enorm hoog. We mogen echt spreken van een lokale uitbraak, waardoor het noodzakelijk is om een pauze van tien dagen in te lassen."

"Geen enkele burgemeester neemt graag zulke forse maatregelen, maar het kan gewoon niet anders. We willen ervoor zorgen dat niet heel het dorp besmet geraakt."

Leuven

Nog in Vlaams-Brabant heeft de Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani besloten om studenten te verbieden om cantussen te houden.