Marc Van Ranst bevestigt derde coronagolf en stelt heldere ambitie voorop

door: MRO
Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

Net zoals enkele van zijn collega's spreekt ook Marc Van Ranst van een derde golf. De viroloog ziet de Britse variant snel oprukken en hoopt dat men de derde golf onder controle kan houden.

"Het verraderlijke nu is dat je de situatie niet ziet want dat zit nog voor een deeltje onder de waterspiegel", vertelt professor Van Ranst over de oprukkende Britse variant in De Afspraak.

"Met vallen en opstaan hebben we geleerd hoe we de ene epidemie moeten klein krijgen en dat lukt in België zeer goed. Maar dan komen die varianten, meegereisd, en die zijn zich nu nog onder de waterspiegel aan het vermenigvuldigen."

"De indicatoren die we in laboratoria zien, tonen dat dit snel stijgt. Die exponentiële versnelling zie je nog niet. Dat begint altijd traag, maar het is wel bezig."

Derde golf onder controle houden

"Ik denk wel dat je mag stellen dat de derde golf er komt. Je hoopt dat je die golf enigszins onder controle kan houden. Het hoeft niet dat het helemaal door het dak schiet."

Laat ons hopen dat we het nu kunnen tegenhouden van een heel grote golf een golfje kunnen maken. Dat wordt nu de grote ambitie."