Marc Van Ranst legt uit waarom we nog eventjes moeten doorbijten

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Maandag drukte Alexander De Croo (Open Vld) de hoop op verregaande versoepelingen de kop in. Marc Van Ranst legt uit dat we nog eventjes moeten doorbijten en dat het licht aan het einde van de tunnel in zicht is.

De druk om te versoepelen neemt toe, maar de premier liet experten uitleggen waarom we in maart nog geen groot deel van onze vrijheid terug kunnen krijgen.

"Ik heb alle respect voor iedereen die zijn eigen sector verdedigt. De modellen geven duidelijkheid aan dat niet alles kan. Dit is gebaseerd op modellen die zo goed mogelijk voorspellen hoe de nabije toekomst er gaat uitzien", vertelt Marc Van Ranst in De Afspraak.

De viroloog benadrukt dat er een groot verschil is tussen versoepelen in maart of in april. Daarom zou het jammer zijn om veel risico te lopen door enkele weken sneller te gaan versoepelen. 

"Je hebt de informatie dat je een maand later veel minder risico loopt. Als je dat perspectief niet zou hebben, moet je op een bepaald moment dingen gaan doen. Maar hier weet je wel dat er licht is aan het einde van de tunnel."