Marc Van Ranst reageert op berichten over lockdown: "Ik snap dat niet"

door: PMN
Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

De coronacijfers gaan opnieuw de hoogte in. Er liggen opnieuw meer dan 2.000 coronapatiënten in de ziekenhuizen.

 

Marc Van Ranst legt in ‘De Morgen’ uit dat de stijging van het aantal besmettingen het gevolg is van de BA.5-variant, die besmettelijker is dan de vorige.

De viroloog merkt ook op dat de deze golf van ziekenhuisopnames redelijk beperkt is. “Momenteel ligt gemiddeld één coronapatiënt per ziekenhuis op intensive care. Dat valt allemaal nog wel mee. Binnen een week zal deze golf weer verkleinen.”

Marc Van Ranst merkt ook nog dat er alweer een nieuwe variant is, die zit momenteel nog in India maar zal tijdens de herfst allicht ook ons land bereiken.

“Het zou kunnen dat we dan opnieuw maatregelen nemen die we als laatste afschaften, zoals de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer. Ik denk ook aan de vraag om anderhalve meter afstand in acht te nemen.”

De viroloog benadrukt dat er van een nieuwe lockdown geen sprake is. “We hebben het nog maar voorzichtig over mondmaskers op het openbaar vervoer, en mensen plaatsen al berichten op sociale media met ‘hier zijn ze weer met de lockdown’. Ik snap dat niet.”

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app