Molenberghs verbaast: “Wat ik nu ga zeggen, zal een beetje vreemd klinken”

door: BVDO
Geert Molenberghs
Afbeelding bron: Photonews

De besmettingscijfers zijn aan het dalen, maar viroloog Steven Van Gucht gaf aan dat de vakantieperiode wel eens voor een verkeerd beeld kan zorgen.

Ook biostatisticus Geert Molenberghs van de UHasselt en KU Leuven treedt dat standpunt bij. De positiviteitsratio stijgt nog steeds en komt nu al boven de 8 procent uit.

Dat zijn dingen die men niet graag hoort. “Ik weet al wat de mensen gaan zeggen. Nu zakt het aantal besmettingen en komt hij opeens met een ander cijfer op de proppen. Het kan toch nooit eens goed zijn”, zegt Molenberghs aan Het Nieuwsblad. “Maar natuurlijk is het bemoedigend dat de besmettingen niet blijven doorstijgen en zal ik het aantal graag nog meer zien dalen vanaf nu.”

“Maar, en ik weet dat dit vreemd zal klinken, eigenlijk zou het beter omgekeerd zijn: het aantal besmettingen dat stijgt en de positiviteitsratio die daalt." Dat zou dan betekenen dat er minder virus in onze maatschappij rondgaat. Nu twijfelt Molenberghs of het echt betere cijfers zijn of dat het alleen komt doordat er minder getest wordt.