N-VA waarschuwt: Wallonië rekent zoveel meer aan voor het plaatsen vaccin

door: BVDO
coronavaccin
Afbeelding bron: Photonews

Volgens gegevens die N-VA kon inkijken kost het zetten van een vaccin in Wallonië gemiddeld een pak meer dan in Vlaanderen.

In een rapport van de Inspectie Financiën staan de cijfers per gevaccineerde zwart op wit. De vaccinatiecampagne is nog niet volbracht maar de tendensen manifesteren zich nu al.

Voor de vaccinatie van bewoners van collectiviteiten wordt zo per Vlaamse patiënt maar liefst de helft van de kosten minder gebudgetteerd dan per Waalse patiënt. In de vaccinatiedorpen valt een verschil van meer dan 20% in uitgaven op.

Het verschil in kostprijs loopt per gevaccineerde op tot net geen 20 euro. “Het Interfederaal Samenwerkingsakkoord voorziet dat de Federale Staat 80% van de kosten van de vaccinatiecampagne draagt”, klinkt het bij N-VA.

N-VA verwacht dan ook dat er ongelijke middelen zullen verdeeld worden. “Is hier een vaccinatietransfer in de maak? Creëert Vivaldi in de ploeg van 11 miljoen een A-kern en een B-kern waar het vaccin van de ene kern betaald wordt door de bijdragen, zuinigheid en efficiëntie van de andere?”, wordt besloten.