Na de drukte in Brussel op zaterdag: Premier De Croo reageert op koopzondag

door: MRO
shoppen op de Meir in Antwerpen
Afbeelding bron: Photonews

Zaterdag moest in de Nieuwstraat in Brussel worden ingegrepen wegens de grote drukte. Vandaag is het koopzondag. Premier Alexander De Croo zegt geen probleem te hebben met koopzondagen.

De coronabarometer voor het centrum van Gent kleurt kort na de middag groen, die van de Nieuwstraat in Brussel kleurt om 15 uur rood omwille van de grote drukte. 

Ook op de Meir in Antwerpen is alles op koopzondag onder controle. "Wij hebben gates gemaakt en we zetten stewards in en ook politie. Aan de gates kan u de handen ontsmetten en wordt u erop gewezen dat u alleen moet shoppen en het masker moet dragen", zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA) in De Zevende Dag.

Premier Alexander De Croo (Open Vld) is blij met de inspanningen van de gemeenten. "Ik zie dat de steden en de gemeenten dit echt in goede banen leiden. Ik wil hen daarvoor feliciteren want dat is niet eenvoudig."

"Ik heb absoluut geen probleem met koopzondagen als ze goed georganiseerd worden en als mensen dat veilig kunnen doen", aldus De Croo bij VTM nieuws.