Felle kritiek op Frank Vandenbroucke en paars-groene regering: "Schuldig verzuim"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Peter De Roover van N-VA heeft scherp uitgehaald naar minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Sp.a) en bij uitbreiding de paars-groene regering.

Dat heeft alles te maken met de koopzondag die afgelopen weekend in Antwerpen doorging, net voor ingaan van de lockdown.

"Dat Frank Vandenbroucke vrijdag formeel beslist dat de nieuwe corona-maatregelen pas maandag ingaan en zaterdag in de media betreurt dat ze niet zondag zijn ingegaan, wekt niet de indruk van veel standvastigheid", schrijft N-VA-Kamerfractievoorzitter Peter De Roover op de website van zijn partij.

"Als het klopt dat de zondagsopening van winkels 'gevaarlijk' was, zoals minister Vandenbroucke zaterdag blijkbaar heeft ontdekt, dan pleegde zijn paars-groene regering schuldig verzuim, want zij beschikte over alle instrumenten om die te verbieden", stelt De Roover.

Annelies Verlinden

Hij vindt het naar eigen zeggen ook betreurenswaardig dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden een oproep deed naar de burgemeesters, "terwijl zij zelf voor het hele land kan optreden". "Geregeld wordt het belang van eenheid van commando bepleit en wanneer minister Verlinden daartoe de kans krijgt, ontloopt ze haar verantwoordelijkheid", aldus De Roover.