Pierre Van Damme legt uit waarom het vaccineren zo traag gaat in België

door: BVDO
Pierre Van Damme
Afbeelding bron: Photonews

Heel wat landen zijn al druk aan het vaccineren. België hinkt behoorlijk achteraf, maar volgens epidemioloog Pierre Van Damme zijn daar de nodige redenen voor. 

700 vaccins zijn er in ons land al gezet. Peanuts als je dat percentueel bekijkt in vergelijking met andere landen. "Mensen moeten er rekening mee houden dat het opgestart en opgeschaald wordt met oog voor kwaliteit. Dat hele proces van ontdooien en bewaartijd, men moet dat in de vingers hebben", zegt Pierre Van Damme in 'De Ochtend' op Radio 1. 

"Af en toe horen we dat er een overdosis is toegediend of dat er fouten zijn gebeurd met de bewaring van de vaccins. Wij leren daar ook uit. Op dat vlak wordt veel praktische informatie uitgewisseld. En wij willen eerst aandacht besteden aan die kwaliteit." 

"Eerst waren er heel wat mensen die de ontwikkeling van die vaccins te snel vonden. Nu willen ze zo snel mogelijk gevaccineerd worden. Het is onze taak om te zorgen dat de opschaling snel gebeurt. Ik zou bijna de intussen welbekende term 'exponentieel' gebruiken."