Pierre Van Damme wil jouw mening weten: "Moeten nog belangrijke knopen doorhakken"

door: STS
Pierre Van Damme
Afbeelding bron: Photonews

Belgen kunnen vandaag opnieuw hun mening geven via De Grote Coronastudie. Professor Pierre Van Damme: "De komende weken moeten er nog een aantal knopen worden doorgehakt."

Op dinsdag 29 december is de Grote Coronastudie aan haar 27ste editie toe. "Verander jij van mening over het coronavaccin als je de tweede dosis pas een half jaar later zou krijgen? En hield jij met kerst rekening met het feit dat kinderen meetelden als knuffelcontact? Deze en andere vragen krijgen deelnemers voorgeschoteld.

De Grote Coronastudie kijkt ook vooruit, naar 2021. Zo krijgen de deelnemers onder meer de vraag voorgeschoteld naar hun verwachtingen voor de krokusvakantie, in februari. Zullen we dan weer vaker naar het werk kunnen gaan? Zullen indoor en outdoor teamsporten weer mogelijk zijn? Evenementen binnen en buiten?

Pierre Van Damme

"We moeten realistisch zijn: van het virus zijn we nog niet meteen verlost", aldus Pierre Van Damme. "De komende weken moeten er nog een aantal knopen worden doorgehakt. Net daarom blijft het belangrijk om mee te doen aan de Grote Coronastudie."

Deelnemen kan tussen 10.00 en 22.00 uur, via de website www.corona-studie.be. De wetenschappers delen de verzamelde data met de overheid, die zo het beleid kan uitstippelen.