Politierechter neemt zeer opvallend besluit over man die corona-maatregel overtrad

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

In Charleroi heeft een politierechter geen boete gegeven aan iemand die een maatregel tegen het coronavirus overtreden had, omdat hij van oordeel is dat die maatregel ongrondwettelijk is.

De rechter verklaarde de strafvordering onontvankelijk nadat een overtreder van de coronamaatregelen voor de rechtbank moest verschijnen.

Vlaams Belang hamert erop dat alles wettelijk moet verlopen. "Het oordeel is gelijkaardig aan de kritiek van verschillende experts die vertellen dat de ministeriële besluiten rond de coronaregels strijdig zijn met de Grondwet en de wettekst waarop de coronaregels zijn gebaseerd - de wet civiele veiligheid van 2007 - onvoldoende marge geeft."

"De huidige coronasituatie is bijzonder ernstig, dus mijn partij is voorstander van ernstige antwoorden", zegt Barbara Pas. "Maar dat betekent niet dat onze grondwettelijke rechten en vrijheden zomaar met de voeten mogen worden getreden. Het Vlaams Belang heeft zich steeds constructief opgesteld om deze uitzonderlijke situatie aan te pakken, maar dit moet en zal correct gebeuren."