Restaurant trekt zich niets aan van coronamaatregelen: “We zijn weer open voor gasten”

door: BVDO
Restaurant
Afbeelding bron: Pixabay

De horeca is de coronamaatregelen meer dan beu. Een restauranthouder heeft het helemaal gehad en heropende afgelopen weekend zijn restaurant. 

BBQ-restaurant De Kiet in het Nederlandse Eindhoven heeft de deuren opnieuw geopend. Het restaurant liet dat via sociale media weten. Volgens Omroep Brabant zaten er zondag meerdere mensen te eten. Ook een mondmasker is niet nodig, zo staat er buiten te lezen.

De eigenaar is niet te spreken dat hij gesloten moest blijven. "Verandering begint bij jezelf. We wachten geen dag langer op ‘hoopvol’ nieuws vanuit Den Haag. We hebben inmiddels allang gezien dat zij ons niet gaan helpen," aldus de eigenaar aan Parool. 

"Wij hebben besloten dat we onze deuren openen voor gasten. En we houden ze open. Als er een ding is wat wij hebben geleerd van ondernemerschap, dan is dit zelfredzaamheid. We merken nu dat er beleid gevoerd wordt wat het voor ons, en voor nog veel meer hardwerkende mensen in ons land, onmogelijk maakt om op een menswaardige manier ons brood te verdienen." 

De eigenaren roepen andere restaurants ook op om vanaf volgende week de deuren te openen.