Restauranteigenaar wacht minister Vandenbroucke op parking op

door: BVDO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

René Collin, eigenaar van vijf pizzeria’s in de provincie Luxemburg, gelooft niet dat de terrassen op 8 mei heropenen en dus ging hij verhaal halen bij minister Vandenbroucke.

René Collin was uitgenodigd op de set van RTL/TVI om over de heropening van de horeca te spreken. Hij wil op 1 mei openen en niet wachten tot 8 mei. Toen hij de studio verliet en op de parking in zijn auto zat, zag hij minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) het gebouw binnenstappen.

Collin is in zijn auto blijven zitten, tot minister Vandenbroucke het gebouw weer verliet om hem aan te spreken over de situatie. “Hij luisterde naar me en legde uit dat hij mijn gevoelens begreep”, zegt Collin aan Nord-Eclair. “Van zijn kant vroeg hij mij om het ook te begrijpen, om deze realiteit in de ziekenhuizen te zien. Hij is een briljante man. Maar hij luistert niet naar het veld.”

Volgens Collin wordt Vandenbroucke de les gelezen door experts die zich puur op cijfers baseren. “Ik heb begrepen dat als het aan hem lag, hij de restaurants zou heropenen. Maar hij moet wel aan enkele eisen voldoen. Maar bovenal zei hij me dat we ons moeten mobiliseren om druk uit te oefenen op onze regionale ministers, zodat we eindelijk redelijke hulp krijgen, zoals in Vlaanderen gebeurt.”

De man legt zijn situatie uit en maakt er dan ook niet van om een coronaboete te betalen als hij zijn restaurants op 1 mei opent. “Elke maand heb ik 51.000 euro aan vaste kosten. Ik heb tot nu toe slechts 22.000 euro aan steun ontvangen. U zult begrijpen dat de 750 euro boete die ik krijg voor het heropenen van mijn pizzeria's niet erg is”, besluit hij.