Stad Oostende neemt drastische maatregelen nadat redders besmet zijn geraakt: “Strafbaar”

door: PMN
Redders in Oostende
Afbeelding bron: Photonews

De stad Oostende gaat extra maatregelen nemen. Er zijn immers twee duikers besmet geraakt met het coronavirus. Ze waren vorige week maandag op een bijeenkomst in de surfclub Outside waar heel wat andere Oostendse redders aanwezig waren.


 

Er wordt niets aan het toeval overgelaten. Zowel de duikers als hun gezinsleden moeten in quarantaine. Opvallend is dat de stad Oostende niet op de hoogte was van de bijeenkomst, dat meldt Focus/W-TV. Er wordt nu een onderzoek ingesteld.

De besmette redders hebben contact gehad met andere 20 redders. Ook zij moeten in quarantaine en worden zo snel mogelijk getest. De stad zal ook het testcentrum extra capaciteit geven zodat de tests binnen de 24 uur gedaan kunnen worden. Alle betrokken redders zijn op non-actief gezet.

"De strandredders hebben zich deze zomer hard ingezet om in ongewone omstandigheden de stranden veilig te houden. Het is dan ook bijzonder spijtig en onverantwoordelijk dat een grote groep van hen de regels naast zich neer heeft gelegd.”

“Zo brengen ze hun eigen gezondheid, maar ook die van hun omgeving in gevaar. Bovendien is het overtreden van de coronamaatregelen strafbaar", luidt het in een persbericht van de stad.