Steven Van Gucht benadrukt: "Dan moeten kinderen thuisblijven"

door: MRO
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Om het coronavirus te bestrijden moeten kinderen die symptomen vertonen thuisblijven. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht nogmaals benadrukt tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum.

"Als een kind ziek is en symptomen van covid vertoont, dan moet het kind thuisblijven. Contacteer uw arts voor een test. Kinderen jonger dan 6 hoeven niet noodzakelijk getest te worden bij milde klachten. Zij moeten wel thuisblijven bij milde klachten, tot 10 dagen na het begin van de symptomen."

"Als een gezinslid mogelijk covid heeft, dan moeten de kinderen thuisblijven. Als het gezinslid negatief test, mogen de kinderen terug naar school. Als het gezinslid positief test, moeten de kinderen ook in quarantaine."

Steven Van Gucht legt uit dat het vaak niet nodig is om een school te sluiten. "Het is belangrijk dat er kort op de bal wordt gespeeld wanneer een besmetting opduikt op school."

"Soms wordt een volledige school getest en in quarantaine geplaatst uit voorzorg. Dit is echter meestal niet nodig. Vaak volstaat het om enkel de leerlingen met een hoogrisicocontact op te sporen, hen te testen en in quarantaine te plaatsen."