Steven Van Gucht legt uit: "Er komt een grote testmachine op gang"

door: MRO
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

De coronacijfers nemen maar heel traag af. Dat stelt Steven Van Gucht vast tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum. De viroloog legt verder uit dat er een 'grote testmachine' op gang komt door de heropening van de scholen.

"De coronacijfers slenteren traag bergaf. De paaspauze bracht rust, maar voorlopig geen scherpe daling. De besmettingscijfers en de ziekenhuisopnames dalen lichtjes, maar de ziekenhuisbezetting verkeert nog steeds op een kritiek niveau. 938 patiënten liggen op intensieve zorg. Dat is nog een lichte toename van 2% op weekbasis", aldus Steven Van Gucht.

"Door de heropening van de scholen zal er spoedig terug meer getest worden bij kinderen en tieners. Dit betekent waarschijnlijk dat er opnieuw meer besmettingen zullen gedetecteerd en gerapporteerd worden. Dit betekent niet noodzakelijk dat er plots meer besmettingen zullen zijn, maar we kunnen wel een beter licht op de situatie schijnen."

"Er zullen dankzij die extra testen meer contacten opgespoord worden, getest worden en in quarantaine geplaatst worden. Met de schoolheropening komt er dus een grote testmachine op gang die ons kan helpen de epidemie te bedwingen en van scholen een veilige omgeving te maken."