Steven Van Gucht maakt zich zorgen om belangrijk cijfer: "Er circuleert nog veel virus"

door: MRO
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Er worden minder mensen met Covid opgenomen in de ziekenhuizen, al is die daling nog beperkt, en er worden minder besmettingen geregistreerd. Toch is Steven Van Gucht bezorgd als hij naar de positiviteitsratio kijkt.

"De besmettingscijfers en ziekenhuisopnames blijven dalen, weliswaar aan hetzelfde tempo zonder een teken van versnelling. In het bijzonder voor de ziekenhuisopnames hopen we in de komende dagen een snellere daling te zien."

Op weekbasis is er een afname van het aantal besmettingen met 20 procent. "Er werden ook 32 procent minder testen afgenomen dan vorige week", benadrukt Steven Van Gucht tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum.

Hij wijst op de positiviteitsratio die nu een stuk hoger ligt dan begin maart. "We zien dat het aantal positieve testen fors is gestegen tot 9,4 %. Dit lag begin maart nog op 7 %.  Dit betekent dat er nog steeds veel virus circuleert."

"De besmettingscijfers halveren nu om de 22 dagen. Aan dit tempo zouden we tegen 1 mei aan een niveau van 2.000 nieuwe besmettingen per dag kunnen zitten."