Theo Francken hard: “Het duurt allemaal maanden: chaos en mismanagement”

door: BVDO
Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

Theo Francken (N-VA) spuwt op sociale media zijn gal uit over de aanpak van de coronacrisis, zeker voor de aanpak van reizigers. Het duurt volgens hem maanden vooraleer er iets gedaan wordt.

“Meer dan zes (!) maanden geleden uitte ik mijn frustratie over de gebrekkige COVID-controles op de luchthaven van Zaventem en het ontbreken van een echte quarantainestrategie voor reizigers die terugkeren”, begint Francken zijn betoog op Facebook. 

“Ik schreef half grappend dat die Passenger Locator formulieren waarschijnlijk ergens op de -1 op BRUNAT gestapeld worden in grote dozen, maar dat er voor de rest geen hond naar kijkt. Wel, ik denk dat ik er al die maanden niet ver naast zat.“ 

“Negen (!) maanden na de uitbraak vinden de eerste strengere grenscontroles plaats en worden er enkele corona-PV’s uitgeschreven oa omdat mensen hun PL-formulieren niet ingevuld hebben. Uiteraard mag de onverkozen minister Verlinden hier niet ontbreken. Elk graantje media-aandacht wordt lustig meegepikt.“ 

“Negen(!) maanden na de uitbraak krijgen de burgemeesters nu een overzicht van de mensen die in quarantaine moeten. Wat we met deze lijst dan juist moeten of mogen doen, blijft tot op vandaag onduidelijk. Intussen vlogen de afgelopen weken duizenden welstellende Belgen en de obligate bende BV’s naar Dubaï om er te gaan feesten en heeft men de Hoge Venen hermetisch moeten afsluiten.”  

“Ik schrijf niet vaak over Corona omdat het als bestuurder geen evident vraagstuk is. Het evenwicht zoeken binnen de driehoek wetenschap-economie-gezondheid is complex. De reis- en quarantaine-aanpak is echter een toonbeeld van bestuurlijke chaos en mismanagement.”