Van Gucht ondanks lichtpunten toch bezorgd: "Die grens kan volgende week bereikt worden"

door: MRO
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag is de afgelopen week met 10 procent gedaald. Steven Van Gucht spreekt over 'bemoedigende lichtpunten', maar wijst ook op het stijgende aantal patiënten op intensieve zorg.

"De recente coronacijfers bieden bemoedigende lichtpunten. Maar tegelijkertijd zijn we ook nog op weg om de 1.000 bedden op intensieve zorg te overschrijden. De besmettingscijfers tonen voor de derde dag op rij een daling en de komende dagen zal deze zich waarschijnlijk verderzetten."

"De ziekenhuisopnames blijven nog toenemen maar het tempo vertraagt. De laatste 3 dagen lijkt het aantal ziekenhuisopnames zich te stabiliseren en hopelijk is dit een voorbode van een daling van de ziekenhuisopnames."

"Het aantal patiënten op intensieve zorg blijft echter fors toenemen. Dit is een parameter die slechts laattijdig keert. Aan het huidige tempo zal over een week de grens van 1.000 patiënten op intensieve zorgen bereikt worden. Er zijn dus lichtpuntjes, maar deze zijn broos en kunnen snel uitgeblazen worden."