Van Gucht voorspelt wanneer we onder de 1.000 besmettingen per dag kunnen zakken

door: MRO
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Het aantal besmettingen met Covid-19 daalt sterk in België. Tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum maakt Steven Van Gucht een inschatting wanneer we onder de 1.000 besmettingen per dag kunnen dalen.

"De daling van de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames zet zich verder door. Voor het eerst stijgt ook het aantal patiënten op intensieve zorgen niet verder. Het aantal overlijdens stijgt nog wel, maar ook hier lijkt het tempo te vertragen."

"De afgelopen week werden gemiddeld 7.834 nieuwe gevallen per dag vastgesteld, een daling van 46% op weekbasis. De cijfers halveren hiermee om de 8 dagen. Als dit tempo aanhoudt, dan kunnen we binnen een maand op minder dan 1.000 besmettingen per dag zitten."

Leeftijdsgroepen

"We zien de dalingen bij alle leeftijdsgroepen en het aantal nieuwe gevallen is voor het eerst niet het hoogst bij de twintigers, maar wel bij de veertigers. Relatief gezien blijven we de hoogste besmettingsgraad optekenen bij de 80-plussers."

Zorgsector vrijwaren voor worstcasescenario

"We hebben mogelijk een top bereikt en stijgt het aantal patiënten op intensieve zorgen niet verder. Dit betekent dat we er door onze gezamenlijke inspanningen stilaan in slagen om de zorgsector te vrijwaren van een worstcasescenario."