Viroloog Marc Van Ranst gaat akkoord met versoepelingen, maar waarschuwt ook

door: BVDO
Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

Vanaf volgende week schrapt men in Engeland een stevig aantal coronamaatregelen en het lijkt ook bij ons een kwestie van tijd te worden.

Telewerk wordt stopgezet, het mondmasker verdwijnt en de Covid Safe Tickets gaan de vuilnisbak in. Vanaf volgende week donderdag is het in Engeland al zover.

Viroloog Marc Van Ranst is overtuigd dat het ook bij ons kan. “Je voelt dat we in het eindspel geraken. Met omikron kunnen we leven”, vertelt Van Ranst aan Het Nieuwsblad.

De viroloog vindt dat je snel moet kunnen schakelen. Ook voor versoepelingen. Wat er allemaal mag verdwijnen, daar spreekt Van Ranst zich nog niet over uit.

De coronabarometer die morgen op het Overlegcomité besproken wordt, zal daarvoor het juiste middel worden. Zo komt er duidelijkheid en perspectief. Toch is het goed mogelijk dat we de komende maanden en jaren weer strengere maatregelen opgelegd krijgen.

“De pandemie evolueert in een hoopgevende richting, maar het is niet uitgesloten dat we nog golven zullen meemaken. Dan moet je indien nodig ook weer harde maatregelen kunnen nemen”, besluit Van Ranst.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24