Vlaamse stad getroffen door Zuid-Afrikaanse variant van coronavirus: Drastische maatregelen worden genomen

door: STS
corona - ziekenhuis
Afbeelding bron: Photonews

Na de Britse variant van het coronavirus, heeft ook de Zuid-Afrikaanse variant stevig voet aan wal gezet. In Oostende zijn er minstens vijftien besmettingen met deze mutatie vastgesteld.

De besmettingen deden zich voor op meerdere plaatsen: in een ziekenhuis, in een woonzorgcentrum en in een revalidatiecentrum.

"Het gaat onder andere over de afdeling Geriatrie van de campus Serruys van AZ Sint-Jan, het revalidatiecentrum BZIO en woonzorgcentrum A. Lacourt. Deze zorgwekkende situatie werd de voorbije dagen grondig geanalyseerd door de Eerstelijnszone Oostende-Bredene en het Agentschap Zorg & Gezondheid. Op dit moment nemen de getroffen zorginstellingen alle nodige maatregelen om de uitbraak zo goed mogelijk onder controle te krijgen", klinkt het bij de stad Oostende.

"In overleg met het Agentschap Zorg & Gezondheid zullen er preventieve brede testen gebeuren buiten de getroffen zorginstellingen. Uit voorzorg zullen onder meer alle bewoners van twee appartementsgebouwen, één in de Ieperstraat en één aan het Ernest Feysplein, zo snel mogelijk preventief getest worden, via een mobiele testcrew die bij de mensen thuis zal komen."