Waarom respecteren nog altijd veel mensen de coronaregels niet? “Hun houding is betreurenswaardig”

door: WVDS
Rik Torfs
Afbeelding bron: Photonews

Berichten over lockdownfeestjes, shoppen over de grens, mondmasker niet dragen zijn dagelijkse kost. Waarom is het voor sommigen zo moeilijk om de coronamaatregelen te volgen? 

Rik Torfs ziet een hele reeks redenen waarom bepaalde personen het niet zo nauw nemen met de regels, maar hij benadrukt dat die houding betreurenswaardig is.

“De coronamaatregelen niet naleven kan verschillende oorzaken hebben: zichzelf onkwetsbaar wanen, zich weinig verbonden voelen met de samenleving in haar geheel, wantrouwen tegenover de overheid, meestappen in via de sociale media verspreide complottheorieën, ontgoocheling over de slechte coronaresultaten van België.”

Het is onnodig te zeggen dat die houding betreurenswaardig is. Daarnaast zijn er ook mensen die de soms complexe regeltjes niet altijd naar de letter volgen, maar wel naar de geest. Ze houden afstand, dragen maskers, verluchten kamers, wandelen veel buiten, vermijden onnodige contacten.”

“Tussen de letter en de geest van de wet bestaat altijd een verschil. Dat is van alle tijden. Wie eerder de geest volgt, is wel verplicht ernstig en verantwoordelijk na te denken. Het mag geen vluchtweg zijn”, besluit Rik Torfs bij Redactie24.

Tags rik torfs