Dierenrechtenorganisatie wil dit weg van kermis: "Tijden veranderen"

door: STS
Kermis - carrousel
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een dierenrechtenorganisatie doet een opvallende oproep. Ze willen dat paarden verdwijnen uit carrousels op kermissen en in pretparken. Het gaat daarbij om kunststof paarden.

Paarden en andere dieren van kunststof, zoals olifanten en dergelijke, moeten verdwijnen uit draaimolens. Dat vindt dierenrechtenorganisatie PETA (People for the Ethical Treatment of Animals). De Nederlandse afdeling ervan roept attractiepark de Efteling alvast op om de paarden te verwijderen.

"Pretparken bedoelen het natuurlijk niet zo, maar kinderen krijgen door die draaimolens wel het gevoel dat het normaal is om dieren puur voor ons plezier te gebruiken", reageerde de Nederlandse afdeling van PETA tegenover de krant Algemeen Dagblad.

De dierenrechtenorganisatie spreekt van een symbolische oproep, die evenwel van grote waarde zou zijn. Ze vinden ook dat de Efteling een voorbeeldfunctie heeft en een krachtig signaal kan uitzenden door de kunststof paarden en andere dieren uit carrousels te verwijderen. "Het kan een belangrijke discussie op gang brengen. Tijden veranderen", klinkt het.

"Misschien moeten we PETA met z’n allen vertellen dat de paardjes niet leven. Misschien is dat een goed plan", vertelde de Nederlandse Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders aan de krant.