Gevaarlijke honden verbieden? Iedereen zegt hetzelfde hierover

door: STS
Honden
Afbeelding bron: Unsplash

Bijtincidenten met honden kunnen vreselijke gevolgen hebben voor de slachtoffers. Het doet de vraag rijzen of sommige honden wel geschikt zijn als huisdier.

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Vind jij dat sommige hondenrassen verboden moeten worden als huisdier?" Het merendeel van de lezers vindt van niet.

"Nee, sommige mensen zouden geen hond mogen houden. Er zijn geen slechte honden, alleen slechte baasjes", stelt Magda.

"Nee, opvoeding is zeer belangrijk", vindt Soraya.

"Sommige honden blijven hun eigen karakter houden, goed opgevoed of niet", stelt Ivonne.

"In Spanje moet je een vergunning aanvragen als je een 'gevaarlijk ras' wil houden. Je moet ook een psychologische test afleggen", schrijft Frans.

"Sommige mensen zijn veel gevaarlijker dan de gevaarlijkste honden die hier rondlopen", stelt Danny.

"Geen enkel ras zou verboden moeten worden. Als baasje van een hond moet je weten wat je in huis neemt en het dier met alle liefde en respect behandelen", zegt Elke.

"Nee, maar soms kan op een bepaalde leeftijd, of door ergens van te schrikken, het karakter van een hond veranderen en dan kunnen ze heel gevaarlijk worden", schrijft Christa.

"Nee, de opvoeding van de hond ligt aan het baasje. En sommige baasjes hebben een opvoeding nodig voor ze een hond nemen", stelt Kurt.

"Ja, pitbulls", vindt Johnny.

"Nee, maar sommige baasjes hebben geen benul waarmee ze bezig zijn en maken van hun hond een gevaarlijke hond. Die zouden ze moeten verbieden om dan een huisdier te houden", vindt Rita.

"Ik denk eerder dat baasjes zich uitvoerig moeten laten begeleiden door een hondenkweker alvorens ze een ras aanschaffen of een asielhond opvangen. Niet elk baasje is geschikt voor om het even welk ras. Het moet klikken tussen baas en hond", zegt Esmeralda.

"Wie beslist welk ras gevaarlijk is? Ik heb een pommeriaantje die agressief uit de hoek kan komen en af en toe ingetoomd moet worden, en een pitbull die geen mens kwaad zou doen", schrijft Franka.