Hond vol klitten gered uit vreselijke situatie: "We zijn gechoqueerd door manier waarop mensen met dieren omgaan"

door: STS
Verwaarloosde hond
Afbeelding bron: Facebook.com/dierenbeschermingmechelen

Er is opnieuw een verwaarloosde hond gered moeten worden. Het dier moest in erbarmelijke omstandigheden leven, zegt het dierenasiel waar de hond nu opgevangen wordt.

"We trekken opnieuw aan de alarmbel", laat Dierenbescherming Mechelen weten via Facebook. "Weer zijn wij gechoqueerd door de manier waarop mensen met dieren omgaan tegenwoordig. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, en dat bewijzen ook deze foto's."

"Deze hond werd in beslag genomen wegens erbarmelijke leefomstandigheden. Deze 15-jarige (!) bordercollie reu leefde jarenlang in de tuin tussen de kippen en de modder en kreeg eten uit een pan. Zijn vacht zit vol klitten. Arm beestje."

"Wij zullen er alles aan doen om hem er terug door te helpen en hem een warm gouden mandje te bieden", belooft Dierenbescherming Mechelen. "Gelukkig is hij nu bij ons in goede handen."

Enkele dagen geleden kreeg het asiel nog een zwaar verwaarloosde hond binnen. Het ging om een in beslag genomen Stafford, die vel over been was. Lees het artikel hier terug.