Jack russell sterft vreselijke dood, eigenaars in shock: "Onze Obi werd verscheurd en daarna opgegeten"

door: STS
Hond - jack russell
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Drie loslopende honden zijn aan de haal gegaan met een jack russell. Het hondje werd verscheurd en opgegeten.

Jack russell Obi lag thuis op het terras in Vremde, een deelgemeente van Boechout. Plots daagden er drie loslopende Turkse herdershonden op. Die vielen de jack russell aan.

"Die honden hebben Obi letterlijk verscheurd tot de darmen eruit hingen en zijn dan helemaal onder het bloed met hem in hun muil weggelopen richting boomgaard, waar ze hem verder hebben opgegeten", vertelde eigenaar Koen aan Gazet van Antwerpen.

Hij en zijn vriendin zijn geschokt en zijn er het hart van in wat er met hun geliefde huisdier gebeurde. "Het was onze beste vriend."

Parking van Jumbo

De honden bleken afkomstig van een schapenboer uit Ranst, die ze houdt als bescherming tegen wolven. Zijn honden waren 's ochtends uitgebroken, waarna ze op de parking van een Jumbo-supermarkt opdaagden. De man kreeg een GAS-boete en nam de honden mee naar huis, maar kort daarna wisten ze opnieuw te ontsnappen.

De schapenboer zal van de gemeente een uitnodiging krijgen voor een hoorzitting. Zijn honden mogen voorlopig enkel in de wei wanneer hij toezicht houdt.

(Archieffoto)