Katten beschoten met loodjesgeweer: “Troffen drie kogels aan in haar lichaam”

door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay

Er lijkt wel een kattenbeul aan het werk te zijn in Herent en Oud-Heverlee. De voorbije weken zijn verschillende katten beschoten met een loodjesgeweer. Het zorgt er voor veel ophef.

De hele zaak kwam aan het licht toen men zich zorgen maakte om poes Minos. Die liep er wat lusteloos bij. Ze at nog amper en maakte ook koorts.

In eerste instantie vond de dierenarts de oorzaak niet, maar er werd wel een foto genomen omdat de symptomen bleven. Op die manier werden er drie kogels gevonden in het lichaam van Minos. Ze werden allemaal verwijderd.

“We moesten kogels verwijderen uit het vet rond de lever, tussen de darmen en vlakbij het bekken. Minos heeft heel veel geluk gehad. Hij werd pas ziek doordat het lood van de kogels het dier aan het vergiftigen was”, legt dierenarts Fien Anthoon bij VRTNWS.

"Het gebeurt niet vaak dat we dit zien. Een tijd geleden hebben we nog een zwerfkat binnen gekregen die ook beschoten was, maar drie kogels in één kat is voor ons nooit gezien. Dit kan in ieder geval geen toeval zijn, drie kogels langs dezelfde zijde. Dit moet gericht geschoten geweest zijn, hier kan geen sprake zijn van 'verdwaalde kogels’”.