Mechelse herder sleurt peuter in het rond als een speeltje: "Gewond, littekens en doodsbang"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

Een kind van drie jaar is aangevallen geworden door een Mechelse herder. Het jongetje raakte gewond, liep littekens op en is nu doodsbang voor honden.

De eigenaar van hond Beau had zijn huisdier meegenomen naar de tuin van een café in het Engelse Devon. Er bevond zich ook een omheind speeltuintje voor kinderen.

Toen het jonge slachtoffer voorbij de speeltuin liep, brak de hond zijn leiband en sprong hij op hem. Hij beet hem, schudde hem heen en weer en sleepte hem achteruit over de grond.

De eigenaar en andere aanwezigen konden het dier wegjagen. Het jonge slachtoffer moest naar het ziekenhuis om de bijtwonden te laten behandelen. Hij hield er littekens aan over.

Zijn moeder vertelde in de rechtbank dat haar zoontje nu doodsbang is om honden tegen te komen. Hij hield er ook nachtmerries aan over, schrijft The Sun.

De rechtbank gaf de eigenaar van de man een werkstraf van honderd uur. Hij moet circa 800 kosten betalen, waarvan circa 600 euro schadevergoeding voor het slachtoffer.

Tevens werd beslist dat de hond gecastreerd moet worden, gedragstherapie moet volgen en altijd een muilkorf moet dragen wanneer hij wordt uitgelaten.

Volg het nieuws via de gratis app van Redactie24