Triest nieuws uit ZOO Antwerpen: Fans en verzorgers kunnen tranen niet bedwingen

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De zoo van Antwerpen heeft droevig nieuws te melden. Een van de dieren is er overleden.

"Triest nieuws uit ZOO Antwerpen: de Californische zeeleeuw Zilver is overleden", kondigt de dierentuin aan via Facebook. "Het geliefde zeezoogdier reageerde de laatste dagen lusteloos, at niet meer en had veel pijn."

Het ging al langer niet zo goed meer met het dier. "Ook haar zicht ging al een tijdje achteruit, tot ze helemaal blind werd. Het ganse team van verzorgers en dierenartsen stelde nog alles in het werk om haar levenskwaliteit te verbeteren, maar het mocht niet baten."

Hoe oud wordt zo'n dier?

"Zeeleeuw Zilver woonde samen met Kees, Zoë en Luna in het zeeleeuwenbassin. Ze werd 25 jaar oud, wat bejaard is voor een Californische zeeleeuw", laat ZOO Antwerpen nog weten.

Medeleven na overlijden

Op het Facebookbericht kwamen heel wat reacties van de volgers. "Heel veel sterkte gewenst aan de verzorgers met dit grote verlies, rust zacht, Zilver, schrijft Karine. "Mijn medeleven voor de verzorgers", schrijft Hugo.

"Hoe triest! Ik heb hem zondag zien zitten", zegt Magda. "Hij zat roerloos en ik dacht dat hij aan het wachten was op zijn rantsoen vis. We hadden het erover in ons groepje en we vonden dit niet normaal. Veel sterkte lieve mensen."

"Heel veel sterkte voor jullie ganse verzorgingsteam", schrijft Stefan. "Was gisteren getuige hoe Zilver werd verdoofd en onder luid protest van haar kameraden uit hun bassin werd gehaald. Ga daarom ook mijn filmpje hierover uit respect niet online zetten. Top teamwerk. Sterkte."