Vrouw blokkeert de weg nadat twee katten worden doodgereden

door: BVDO
Politie Nederland
Afbeelding bron: Photonews

Afgelopen dinsdag werden twee katten doodgereden in het Nederlandse Westland. Buurtbewoonster Patricia dringt nog maar eens aan op maatregelen.

Op de weg vlak bij het huis van Patricia ligt de snelheidslimiet op 50 kilometer per uur maar aan Algemeen Dagblad vertelt de vrouw dat heel wat automobilisten er het dubbele rijden.

Afgelopen dinsdag werden rond 18 uur in één klap twee katten doodgereden door een bestuurder die veel te snel reed. Volgens Patricia zijn er zo al vijf katten doodgereden de voorbije jaren.

Volgens haar grijpt het gemeentebestuur niet in, ook al passeren er langs de weg heel wat kinderen met de fiets op weg naar school.

“Er fietsen hier dagelijks minimaal vijfhonderd scholieren en kinderen steken over om naar de skatebaan te komen”, vertelt ze. “Het is te gek voor woorden dat automobilisten vrij spel hebben. Maar op de een of andere manier dringt het niet door tot de gemeente.”

De vrouw is naar eigen zeggen al 18 jaar bezig om iets te doen aan de situatie. Als protest blokkeerde ze even de weg. Volgens de gemeente houdt 85 procent van de chauffeurs zich aan de maximumsnelheid.