Adriaan Van den Hoof beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag

door: BCM
Afbeelding bron: Photonews

Onlangs kondigde Eén de exit van Adriaan Van den Hoof bij de populaire quiz ‘Switch’ aan. Nu lijkt ‘verjonging en vernieuwing’ niet de enige drijfveer voor deze plotse verandering.

Adriaan Van den Hoof stopt na zeven seizoenen als presentator van de populaire zomerquiz op de openbare omroep. De fakkel wordt overgenomen door StuBru-presentatrice Fien Germijns. De wissel kaderde in ‘een beleid om meer diversiteit op het scherm te brengen’, klonk het bij Eén.

Maar nu blijkt er toch meer aan de hand te zijn. Een paar weken geleden werd de preventiedienst van de openbare omroep ingelicht door enkele vrouwen die incidenten met Van den Hoof kwamen melden, weet het Nieuwsblad.  En ook Panenka, het productiehuis dat ‘Switch’ maakt, ontving een anonieme over ongepast gedrag van hem.

“De meldingen speelden wel degelijk mee in de beslissing om Van den Hoof niet langer in te zetten als presentator bij Switch”, citeert het Nieuwsblad verschillende bronnen bij VRT. Het bleek te gaan om meldingen uit de privésfeer. “Wij hebben deze vrouwen dan ook doorverwezen naar de juiste instanties, buiten de VRT”, klinkt het in een statement.