“Ik vind het enorm storend bij Dagelijkse Kost”

door: PMN
Dagelijkse Kost - Jeroen Meus
Afbeelding bron: Eén

Jeroen Meus trakteert ons elke werkdag op een heerlijk gerecht. We zijn intussen al aan het vijftiende seizoen dat aan zijn laatste weken bezig is.

Jeroen Meus trakteerde zijn kijkers donderdag op een verrassend zomers menu. Op het bord: gepocheerde abrikozen, sticky rice en een frisse sorbet van abrikoos met limoenblad. Een combinatie die niet alleen kleurrijk oogde, maar ook meteen deed verlangen naar een zwoele zomeravond.

Toch viel niet iedereen als een blok voor het gerecht. Vooral het taalgebruik deed bij een kijker de wenkbrauwen fronsen. “Het is heel storend dat men al die Engelse benamingen gebruikt,” klinkt het scherp. “Dat is écht nergens voor nodig.” Een andere kijker vult aan: “Het is ook niet zo dat die woorden in het Engels zijn ontstaan. Daar zijn toch ook genoeg Nederlandstalige woorden voor?”

Lang niet iedereen deelt die ergernis. Veel fans reageerden enthousiast en lieten weten dat ze Meus’ creativiteit wel konden smaken. “Een topgerecht,” klinkt het in meerdere reacties. “Het ziet er heel lekker uit.”

Het lijkt erop dat Jeroen Meus alweer geslaagd is in zijn missie: mensen aan het praten én aan het koken krijgen. Of je nu valt voor de smaken, de presentatie of juist discussieert over de terminologie — het menu laat niemand koud.