Jacques Vermeire blikt terug op verschrikkelijk moment met Muriël: “Onmenselijk, meest erge dat ik ooit heb meegemaakt”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Jacques Vermeire heeft vier huwelijken achter de rug. De komiek maakte heel wat ellende mee.

Jacques trouwde voor de eerste keer op zijn 23ste. “Dat was met mijn jeugdliefde”, legt hij in ‘Het Huis’. “Dat is een normaal huwelijk geweest en na zeven jaar zijn we uit elkaar gegaan.”

“En daarna is het begonnen. Dan heb ik wel wat meegemaakt, hé. Toen kwam Eva Pauwels, maar dat verhaal kent iedereen wel.”

“Daarna was er Martine. Die is overleden in een ongeval met de auto, maar toen waren we al uit elkaar. Ik had daar nog wel een goed contact mee.”

“Mijn laatste vrouw Murïel is overleden aan kanker. Ze had borstkanker met uitzaaiing in de hersenen. Dat was waanzin.”

"Ben niet fier dat ik die rit nog maakte"

Op een zeker ogenblik vertrok Jacques met Muriël op reis en gaat ze in coma. "Ik had 3,5 weken een villa gehuurd in Zuid-Frankrijk”, legt Jacques uit.

“Ofwel ging ze naar het ziekenhuis in Nice, ofwel sta ik in verbinding met de specialist die haar opvolgde en gaan we onder begeleiding naar België rijden. Het is dat laatste geworden.”

“De specialist zei dat het te wagen was en hij ging ons begeleiden. Er zaten ook nog vier kinderen in de auto en zijn in één stuk doorgereden. Dat was in 2013.”

“Het was storm en hagel. Ik laveerde tussen de auto’s. Ik ben daar niet fier op, want had ze overleden onderweg moest ik dat verhaal niet vertellen. Dat was een onmenselijke rit. Het meest erge dat ik ooit meegemaakt hebt.”

“Muriël heeft dat overleefd. Ze heeft nog acht à negen maanden geleefd”. Muriël overleed in de lente van 2014.