Kristel Verbeke enorm geraakt in 'Zorgen voor mama': "Je moederhart breekt in duizend stukken"

door: COS
Kristel Verbeke in 'Zorgen voor mama'
Afbeelding bron: Eén

Vanaf maandag 16 mei gaat het tweede seizoen van 'Zorgen voor mama' van start. Kristel Verbeke zal praten met vier mama's die weten wat het betekent om in armoede te leven.

In het tweede seizoen van 'Zorgen voor mama' volgt Kristel Verbeke Lucinda, Erika, Kimberly en Brenda. Ook straathoekwerker Joost Bonte en Claudia Di Vaio van Kind en Gezin zijn er weer bij. Samen gaan ze op zoek naar oplossingen in het kluwen van administratie en regelgeving.

Kristel probeert in het tweede seizoen van 'Zorgen voor mama' nog meer de binnenkant van armoede te tonen. "Door de gesprekken met de vier mama’s heb ik opnieuw gevoeld dat armoede in heel je lijf zit. Het isolement is zo groot en de schaamte zit ongelofelijk diep."

Kristel kwam in contact met vier mama's die zich schuldig voelen omdat ze hun kinderen niet alle kansen kunnen geven. "Je kind een fruitabonnement op school van zeven euro moeten weigeren of een deurwaarder de tablet van je zoontje in beslag zien nemen... Het breekt je moederhart in duizend stukken", aldus Kristel Verbeke.

'Zorgen voor mama', vanaf maandag 16 mei om 20.40 uur op Eén.