Kristel Verbeke maakt zich ernstig zorgen: “Het ziet er gewoon niet goed uit”

door: ASX
Afbeelding bron: Eén

Het einde van het jaar lonkt en dat betekent traditioneel dat we ons ‘warm’ mogen maken voor 'De Warmste Week'. Van maandag 18 december tot en met Kerstavond verkassen verschillende radiopresentatoren naar Brugge om er muziek te maken en geld in te zamelen voor het goede doel.

Het thema van dit jaar is ‘opgroeien zonder zorgen’. Iemand die aan de lijve ondervonden heeft dat dit niet zo simpel is, is gewezen K3-lid Kristel Verbeke. Op MNM getuigde Kristel kort over haar moeilijke jeugd.

“Ik heb het zelf vroeger heel moeilijk gehad, dus ik weet wat het is. Als je nooit in armoede gezeten hebt, kan je niet snappen wat dat is”, vertelt Kristel. Samen met Kamal Kharmach helpt Kristel gezinnen om hun budget op orde te krijgen in het VRT1-programma ‘Geld gezocht’.

“Ik vind het belangrijk om te tonen wat armoede eigenlijk is. Met televisie kom je rechtstreeks bij de mensen binnen”, verklaart Kristel. In het programma worden ook jongeren gevolgd die het financieel heel moeilijk hebben.

“Als jongere sta je heel vaak alleen en heb je maar een klein netwerk, terwijl er zo veel van je verwacht wordt. Als je in armoede leeft is dat allemaal allesbehalve gemakkelijk”, vertelt Kristel.

Daarnaast roept de zangeres mensen ook op om acties tegen armoede zoveel mogelijk te steunen. “We moeten eerlijk zijn, het ziet er gewoon niet goed uit. Er is ook heel veel kinderarmoede in Vlaanderen. We zijn zo’n rijk land, we moeten ons blijven inzetten”, klinkt het.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MNM (@mnmbe)