Philippe Geubels doet emotionele getuigenis: "Jarenlang verdriet weggeduwd"

door: LHX
Philippe Geubels
Afbeelding bron: Photonews

Op zondag staat Philippe Geubels voor een enorme uitdaging. Zijn show 'Geubels gaat in bad' wordt live uitgezonden op VRT 1.

Geen enkele comedian deed het hem al voor. Philippe Geubels is dan ook enorm zenuwachtig voor zijn show op zondag. 

Er kan namelijk van alles misgaan op technisch vlak, maar ook de reacties van het publiek heeft hij niet in de hand. "Ik droom er zelfs van", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Zoals gewoonlijk zal Philippe het in zijn show hebben over allerlei triviale onderwerpen, maar voor het eerst durft hij ook een andere kant van zichzelf te laten zien. Hij is openhartig over het weglopen van verdriet, iets waar hij zelf heel wat ervaring mee heeft.

Hij was drie jaar oud toen hij zijn mama plots verloor na een fatale virale infectie. Dat verdriet duwde hij jarenlang weg, maar tijdens de coronaperiode kwam het terug.

"Ik zocht hulp en leerde dat de angsten en mentale problemen waarmee ik al mijn hele leven kamp, voor een groot deel te wijten zijn aan het niet-verwerken van die gebeurtenis", biecht hij op.

Tien jaar geleden had hij het nooit aangedurfd om zijn verdriet op het podium te benoemen. "Een deel van de therapie die ik volgde, houdt in dat ik het verlies van ons mama een plaats geef en dat doe ik zo."