Siska Schoeters doet verrassende uitspraak na nieuws over torenhoog loon bij VRT: "Geen ruimte om te sparen"

door: LHX
siska schoeters
Afbeelding bron: Photonews

Eerder dit jaar kwam Het Laatste Nieuws naar buiten met gedetailleerde informatie over de contracten van een reeks VRT-werknemers. Daar zaten heel wat monsterbedragen tussen.

Maar liefst 17 schermgezichten van de VRT verdienen meer dan 100.000 euro per jaar. De vrouw die volgens Het Laatste Nieuws het hoogst op het lijstje staat, is Siska Schoeters. Zij zou meer dan 200.000 euro per jaar verdienen.

In een interview in 'Touché' op Radio 1 reageert ze op die claims. "Geloof niet alles wat er in de krant staat", zegt ze.

Ook doet ze een wel héél verrassende uitspraak. "Ik kan niet sparen op dit ogenblik. Er is geen ruimte om te sparen, want het leven is heel duur." Gelukkig heeft ze haar huis, dat ze beschouwt als haar spaarpot.

Ze vindt het straf dat zoveel mensen denken dat ze rijk is. Bovendien vindt ze geld verdienen erg relatief.  "Mensen weten niet dat ik vorige week om drie uur 's ochtends ben opgestaan om de kick-off van de Warmste Week te doen, om dan in de namiddag nog dát te doen en 's avonds nog te gaan draaien. Om de dag erna weer 10 uur aan een stuk een tv-programma op te nemen", klinkt het.