Tom Waes opnieuw de wijde wereld in voor 'Reizen Waes': "Dit op zich was al een hele uitdaging"

door: COS
Tom Waes in 'Reizen Waes: wereldsteden'
Afbeelding bron: VRT - De Mensen

Na 'Reizen Waes: Vlaanderen' en 'Reizen Waes: Nederland' is Tom Waes de wijde wereld weer kunnen intrekken. In 'Reizen Waes: wereldsteden' focust Tom zich op enkele van de boeiendste en belangrijkste steden ter wereld.

Met meer dan vier miljard mensen woont ondertussen meer dan de helft van de wereldbevolking in een stad. "Voor 'Reizen Waes' ben ik in de eerste plaats op zoek naar straffe mensen en verhalen. En waar vind je die beter dan in enkele van de belangrijkste metropolen ter wereld?", zegt Tom Waes.

"Voor deze reeks heb ik een aantal steden die ik dacht te kennen, zoals Mexico City, Londen of L.A., van een heel andere kant gezien. Ook een stad als Caïro heeft me enorm verbaasd. Meer dan 20 miljoen inwoners en heel veel drukte, lawaai en overlast."

En dan is er nog het buitenbeentje: Ulaanbaatar, Mongolië. "Qua inwonersaantal met 1,7 miljoen het kleine broertje in de lijst, maar de aantrekkingskracht en het belang van Ulaanbaatar voor Mongolië en omgeving is enorm. Ik ben er naartoe getrokken in volle winter, bij -30 graden. Dat op zich was al een hele uitdaging."

'Reizen Waes: wereldsteden', vanaf zondag 3 april om 20.00 uur op Eén en via VRT NU.