Weervrouw Jacotte Brokken maakt balans op: “Ik vind het moeilijk om mijn werk te herbekijken”

door: ASX
Jacotte Brokken
Afbeelding bron: VRTNWS

Sinds 3 april wordt het VRT-weerteam versterkt door de 30-jarige Jacotte Brokken. De wetenschapster uit het Waasland is de opvolgster van de legendarisch Frank Deboosere, van wie ze heel wat goede raad kreeg.

“Frank heeft me aangeraden om geen online commentaren over mezelf op te zoeken en gezegd dat ik een olifantenvel moest kweken”, vertelt de jonge weervrouw in een interview aan Het Laatste Nieuws. “Dat dik velleke is wel een work in progress”, bekent Jacotte.

De weervrouw had wel verwacht kritiek te krijgen. “Het weer, dat ligt ontzettend gevoelig bij de mensen”, verduidelijkt Jacotte. “Ik had er wel onvoldoende rekening mee gehouden dat mensen zich aan de meest gekke dingen ergeren, zoals mijn jeansbroek bijvoorbeeld”, gaat de weervrouw verder.

Van die commentaren ligt de sympathieke Jacotte allerminst wakker. “Maar mijn eigen werk herbekijken, dat vind ik wél moeilijk”, aldus Jacotte. “Ik vind mezelf soms zo cringy. Gelukkig heb ik een mediacoach die me helpt, en ik volg eveneens logopedie.”