In 15 minuten klaar, de verrassende manier om mosselen te stomen in je Airfryer

door: WVDS
mosselen
Afbeelding bron: Pixabay

Mosselen zijn de perfecte keuze voor veel Belgen om heerlijk van te genieten. Wij geven je een alternatieve manier om ze klaar te maken.

Maar in plaats van de klassieke pan of het traditionele stomen op het fornuis, kun je deze heerlijke schelpdieren ook eenvoudig klaarmaken in je airfryer.

Airfryer is de ideale manier om mosselen te stomen en alle smaak te behouden

Wat je bekomt zijn mosselen die perfect gegaard, sappig en smaakvol zijn, met de minste moeite. Het stomen van mosselen in de Airfryer is niet alleen snel, maar ook een verrassend efficiënte manier om ze te bereiden.

Zo begin je eraan. Allereerst is het belangrijk om de mosselen goed schoon te maken. Verwijder eventuele baarden en gooi mosselen weg die niet goed sluiten.

Daarna leg je ze in een licht ingevette airfryer-mand, in één enkele laag. Het geheim van de airfryer is het gebruik van stoom en het behoud van de natuurlijke sappen van de mosselen.

Zet je Airfryer op 180 graden Celsius en laat ze in 10 tot 12 minuten garen. Check tussendoor of de schelpen goed geopend zijn. Zo simpel is het, perfect om te serveren met een frisse kruidensaus of een heerlijk glaasje witte wijn.