Barbecue-experts geven belangrijke raad: "Dat gaat in je vlees zitten en verpest je eten"

door: STS
Barbecue
Afbeelding bron: Pixabay

Nu de zomer zich herpakt, kan ook de barbecue weer bovengehaald worden. Maar welk aanmaakproduct gebruik je het best?

Experten verkiezen bruine aanmaakblojes boven witte chemische aanmaakblokjes. De bruine blokjes zijn vervaardigd uit geperst karton, met een milieuvriendelijke brandpasta.

Het alternatief, de witte chemische aanmaakblokjes, bevatten namelijk wasbenzine of kerosine, en dat heeft zo zijn gevolgen. "Je ruikt de hele avond een benzinelucht en dat gaat ook in je vlees zitten", klinkt het bij 'BBQ Helden'.

"Aangezien een groot gedeelte van de smaak bepaald wordt door de geur van je voedsel, lijkt het ons logisch dat je door het gebruik van deze aanmaakblokjes je eten verpest."

Maar de barbecue-experts kiezen nog het liefst voor een derde optie: aanmaakwokkels. "Dit zijn rolletjes van houtschaafsel, gedrenkt in was. Ze branden lang en hard en vrijwel geur- en rookloos."

Tags barbecue