Controleurs van eetgelegenheden geschokt: "Erbarmelijke hygiëne" en "4.000 euro aan voedsel vernietigd"

door: STS
Controleurs - inspecteurs - inspectie
Afbeelding bron: Photonews

Inspectiediensten hebben samen met de politie een aantal handelszaken gecontroleerd. Er werden enkele schokkende ontdekkingen gedaan.

Er werden in totaal 11 handelszaken in Kortrijk en Kuurne gecontroleerd. Het ging om negen eetgelegenheden en twee barbershops.

Agenten van politiezone VLAS gingen samen met inspecteurs van het Toezicht op de Sociale Wetten (TSW), de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ), de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) en het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) op pad.

"Eén van de eetgelegenheden in Kortrijk werd onmiddellijk gesloten door het FAVV. De hygiëne was erbarmelijk. Bovendien werd er ook illegale tewerkstelling vastgesteld", laat de politie weten.

"Tijdens de controle van een andere eetgelegenheid in Kortrijk werd ook een leverancier gecontroleerd. Er werd voor 4.000 euro aan voedsel vernietigd."

"Het ging namelijk om diepvriesvoedsel - vooral zeevruchten - dat met een gewone koelwagen, en dus aan een te hoge temperatuur, werd vervoerd."