Interessant: "In deze supermarkten vind je de goedkoopste feestmenu's"

door: STS
Kerstmis - feestje - wijn
Afbeelding bron: Unsplash

Test Aankoop heeft onderzocht in welke supermarkten je de goedkoopste feestmenu's voor de eindejaarsperiode kan kopen.

De consumentenorganisatie trok met haar eigen feestmenu's naar de (online) supermarkt om uit te zoeken waar je ze het goedkoopst kan vinden.

"We stelden drie menu's samen: een vleesmenu, een vismenu en een vegetarisch menu, telkens voor vier personen, inclusief aperitief en bijpassende kwaliteitsvolle wijnen."

"Vervolgens gingen we op zoek naar de supermarkt waar alle ingrediënten het goedkoopst te vinden zijn. Daarvoor hebben we de de online prijzen bij Delhaize, Carrefour en Colruyt en de prijzen in fysieke winkels van Aldi en Lidl tussen 5 en 10 december vergeleken."

Vleesmenu

"Voor het vleesmenu, het duurste van de drie, is de consument het goedkoopst af bij Aldi. Daar was het kassaticket 101,53 euro voor een menu met foie gras, champignonroomsoep, hindegebraad met groenten en gratin dauphinois en sorbet."

"De duurste ingrediënten uit het menu zijn de flessen Calvados en Grand Marnier die nodig zijn om smaak te geven aan een aantal gerechten. Zonder die twee flessen komt Colruyt als goedkoopste winkel naar voor."

Vismenu

"Voor het vismenu kan de consument terecht bij Lidl. Voor het volledig menu voor vier personen, bestaande uit oesters, kaas- en garnaalkroketten, zalmpapillot met groentjes en pommes duchesse en een appelcrumble, betaal je 87,3 euro. Hetzelfde menu bij Delhaize kost 35 euro meer. Bij Colruyt waren geen verse kaas- en garnaalkroketten beschikbaar, dus die zijn niet opgenomen in hun kassaticket."

Vegetarisch menu

"Het vegetarische menu is het goedkoopste. Gemiddeld betaal je 76 euro, maar bij Aldi kan je zelfs al voor 62,34 euro het volledige menu met gazpacho, pompoenquiche, lasagne, extra groentjes en een kerststronk op tafel zetten. Enkel cacaopoeder en maïszetmeel zal je dan nog in een andere winkel moeten gaan halen, omdat die ingrediënten niet te koop zijn bij Aldi."

"Conclusie: bij Aldi en Lidl vonden we de goedkoopste producten, maar niet alle ingrediënten op ons boodschappenlijstje. Bij Colruyt vielen de menu's over het algemeen net iets duurder uit, maar was er meer keuze. Delhaize en Carrefour zijn de duurste winkels voor onze drie feestmenu's, maar kunnen dan weer uitpakken met een uitgebreid aanbod."

Maak nu kennis met de gratis app van Redactie24