Martine Jonckheere eerlijk over ondergang bij 'Familie': "Weinig respectvol"

door: BCM
Afbeelding bron: Medialaan

Martine Jonckheere maakte in 2021 haar wederoptreden bij 'Familie'. De comeback was echter van korte duur. Haar personage Marie-Rose kwam om in een woningbrand.

Martine Jonckheere was niet de enige die bij 'Familie' naar de uitgang werd begeleid. Ook Gunther Levi, Ludo Hellinx, Hilde Van Haesendonck en Andre Croonenberghs werden ontslagen.

"De bazen van VTM ontkenden dat het ging om verjonging", zegt Martine aan 'Het Laatste Nieuws'. "Bazen hebben nu eenmaal het recht om zo'n beslissingen te nemen. Als acteur blijf je eenmaal een speelbal."

"Alleen de manier waarop vond ik heel erg", gaat ze verder. Ze maken of kraken je personage zoals het hen uitkomt." Haar personage Marie-Rose werd mensenschuw en zat alleen maar thuis aan de keukentafel. "Dan haakt de kijker af", zegt Martine.

"Ik heb van Marie-­Rose vanaf het begin een pittige madam gemaakt die er stond, allesbehalve een grijze muis. Hoe ze haar zo de dieperik in hebben laten gaan, dat heeft mij echt gekwetst. Ik vind het weinig respectvol", aldus Martine Jonckheere.